Päihdeongelmainen lapsenlapsi käy kylässä aina eläkepäivänä, eivätkä mummon rahat tämän jälkeen riitä tarvittaviin lääkkeisiin.  

Pappa syö pelkkää kaurapuuroa, koska tytär vie suurimman osan eläkkeestä omien velkojensa maksuun. Ellei rahaa anna, ei kukaan käy kylässä.

Ikäihmisiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta ja kaltoinkohtelu ovat asioita, joita ei aina tunnisteta tai uskalleta ottaa puheeksi. Erityisesti ikäihmisille puheeksi ottamisen kynnys ja häpeän tunne on korkea ja apua ei tulla hakeneeksi. Taloudellinen kaltoinkohtelu on yksi lähisuhdeväkivallan muoto. Taloudellisen kaltoinkohtelun tunnistaminen ja oikea-aikainen puuttuminen takaavat ihmisarvoisen vanhuuden.

Perjantaina 15.6 vietetään valtakunnallista Kätketyt äänet-tapahtumaa Tammelantorilla Tampereella. Tapahtumassa lähisuhde- tai perheväkivaltaa kohdanneet tai sivusta seuranneet, voivat tulla kysymään neuvoja tai keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa. Paikalla on asiantuntijoita Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan alueen toimijoiden lisäksi valtakunnallisesti muun muassa poliisista, rikosuhripäivystyksestä, seurakunnilta ja Ensi- ja turvakodilta.

Tilaisuudessa puhuvat muun muassa apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki Tampereen kaupungilta, kansanedustaja Ilmari Nurminen, toiminnanjohtaja Satu Taiveaho Suvanto ry:stä, Lea Stenberg Vanhus- ja lähimmäispalveluliitto (Valli) ry:stä sekä vanhuusoikeuden asiantuntija ja tietokirjailija Anja Karvonen-Kälkäjä. Tapahtuman juontaa radiosta tuttu Satu Kotonen. Ohjelmassa on myös paneelikeskustelu aiheesta ”Mummon markat turvaan – Miten torjua ikääntyneisiin kohdistuvaa taloudellista hyväksikäyttöä ja rikollisuutta?” ja musiikkiesityksiä. Tarjolla on pullakahvit sekä makkaraa ja 200 ensimmäiselle on luvassa yllätys.

Tervetuloa Tampereelle, (Tammelan)torilla tavataan!