Kampanjan päätapahtuma Mikkelissä

Yleisötapahtuma kauppakeskus Stellassa 15.6  klo 9.00-11.30

Kampanjapäivän avaa Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen. Tervehdykset tuovat Itä-Suomen aluehallintovirastosta ylijohtaja Elli Aaltonen ja valtakunnallisista vanhusjärjestöistä toiminnanjohtajan Virpi Dufva Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitosta ja toiminnanjohtajan Satu Helin  Vanhustyön keskusliitosta. Lisäksi kuulemme ylitarkastaja Elina Uusitaloa Valvirasta ikääntyneiden kaltoinkohtelu -selvityksestä ja vuoden poliisia Toni Reinikaista ikääntyneiden turvallisuudesta. Kuulemme myös  Sari-Annika Pettistä, Mikkelin Perheasiain neuvottelukeskuksesta sekä Huoli-seulasta sosiaalityöntekijä Helena Kärkkäistä ja palveluohjaaja Sinikka Talvenkorpea Mikkelin kaupungilta. Stellassa on tavattavissa kaikkien järjestäjäyhteisöjen edustajat. Yleisöä viihdyttää Trio Zihkodos ja tanssiryhmä Kepeät jalat.

Avoin keskustelutilaisuus Mikkeli-salissa klo 13-15.30

Päivä jatkuu mielenkiintoisella avoimella keskustelutilaisuudella Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa, osoitteessa Raatihuoneenkatu 6, Mikkeli. Keskustelun teemana on ikääntyneiden ihmisten turvallinen kotona asuminen ja kaltoinkohtelun ehkäiseminen. Keskustelijoina ovat toiminnanjohtaja Virpi Dufva Vanhus- ja lähimmäispalvelun liittosta, toiminnanjohtaja Satu Helin Vanhustyön keskusliittosta, sosiaalityön kehittäjä Olli Humalamäki, tutkija Sari Jokinen THL:stä, vuoden poliisi Toini Reinikainen Poliisista, hankekoordinaattori Katja Saukkonen, ylitarkastaja Elina Uusitalo Valvirasta. Yleisöä pyydetään osallistumaan keskusteluun. Kommenttipuheenvuoroina kuullaan ainakin ikääntyneen kokemusasiantuntijan puheenvuoro sekä SuPer ry:n ja Vanhusneuvoston puheenvuorot. Keskustelun juontaa toimittaja Tiina Merikanto. Tilaisuudessa esiintyy teatteriryhmä Kutkutus.

Tervetuloa keskustelemaan ja kuuntelemaan ajankohtaisia puheenvuoroja. Lisää päivän tapahtumista ja esiintyjistä oheisessa kutsussa.

Päätapahtumassa Mikkelissä mukana:

Kirkkohallitus/Mikkelin ev.lut.seurakunta

Mikkelin ammattikorkeakoulu

Mikkelin kaupunki

Mikkelin Setlementti ry

Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Mikkelin seudun Muisti ry

Mikkelin vanhusneuvosto

Poliisihallitus/Poliisiammattikorkeakoulu

Rom-Mikkeli ry

Suomen lähi- ja perushoitajien liitto, SuPer ry

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Tukinainen ry

Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry

Vanhustyön keskusliitto ry

Viola – Väkivallasta vapaaksi ry

Kutsu Kätkettyjen äänien kampanpäivän viettoon 2016

Tiedotustilaisuus
Tapahtumasta järjestetään virallinen tiedotustilaisuus ti 14.6.2016 klo 13:00 AVI:n tiloissa os. Maaherrankatu 16, 50100 Mikkeli. Ylijohtaja Elli Aaltonen on tilaisuudessa läsnä. Paikalle kutsutaan mahdollisimman laajasti myös tiedotusvälineiden edustajia.
Tilaisuudesta on nähtävissä kooste myöhemmin Kätketyt äänet – kampanjan sivuilla. Lisätietoa kampanjapäivästä ja seminaarista www.katketytaanet.fi ja kampanjapäivän Facebook-sivulta.