Ajankohtaista

21.12.2020
Hyvää joulua! »
7.7.2020
Kiitos! »

Kätketyt äänet -kampanjatapahtumaa Tampereella Pääkirjasto Metsossa

Ikäihmisten kaltoinkohtelu esillä Metsossa

Tampereen kaupunki yhteistyökumppaneineen on mukana ikäihmisten kohtaamaa väkivaltaa ja kaltoinkohtelua esille nostavassa kansainvälisessä kampanjapäivässä ”Kätketyt äänet”. Pääkirjasto Metson aulassa järjestetään keskiviikkona 15.6. tapahtuma, jonne lähisuhde- tai perheväkivaltaa kohdanneet voivat tulla kysymään neuvoja tai keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa kello 10 – 15.

Tilaisuudessa on mukana vuorotellen asiantuntijoita Tampereen kaupungin lisäksi mm. poliisista, rikosuhripäivystyksestä, perheväkivaltaklinikalta ja Tampereen ensi- ja turvakodista.

Vanhuksiin kohdistuva lähisuhdeväkivalta ja kaltoinkohtelu ovat asioita, joita ei aina tunnisteta tai uskalleta ottaa puheeksi.  Erityisesti vanhuksille puheeksi ottamisen kynnys on korkea ja apua ei haeta.

–   Tarvitaan aktiivista ohjausta ja neuvontaa, että ihminen pääsee avun piiriin. Kätketyt äänet -kampanjalla pyritään murtamaan vaikenemisen kulttuuria. Koskaan ei ole myöhäistä puhua, ja vanhoistakin painolasteista voi päästä eroon, toteaa väkivaltatyön koordinaattori, sosiaalityöntekijä Irina Remes Tampereen kaupungilta.

___________

Lisätiedot: väkivaltatyön koordinaattori, sosiaalityöntekijä Irina Remes, puh. 040 639 7899

Lue Tampereen kaupungin tiedote tapahtumasta.

Tampereen tapahtuman järjestävät:

Setlementtiyhdistys Naapuri ry

Perheväkivaltaklinikka

Rikosuhripäivystys, Sisä-Suomen alue

Seksuaaliväkivaltatyön yksikkö Välitä!

Tampereen ensi- ja turvakoti ry

Yhressä nääs -projekti, Kotipirtin Palvelutalon Olkkari

Sisä-Suomen poliisilaitos ja

Tampereen kaupunki, Väkivaltatyön pilotti